Upplev Chelsea FC på plats

Det som förknippas allra mest med stadsdelen Chelsea är troligen fotbollslaget Chelsea FC. Kanske har du upplevt en av klubbens hemmamatcher på Stamford Bridge, kanske vill du göra det i framtiden. 

Säg Chelsea och de flesta svenskar tänker på fotboll. Ett av Storbritanniens bästa lag heter Chelsea FC. Men faktum är att laget inte har någon geografisk koppling till stadsdelen Chelsea. Hemmaarenan Stamford Bridge ligger i Fulham, en stadsdel som har sitt eget fotbollslag. Fulham FC är Londons äldsta professionella fotbollslag, men har inte varit i närheten av samma framgångar som Chelsea.

Åk på hemmamatch med Chelsea

Det kan vara svårt att få tag i biljetter till Premier League-matcher, och allra svårast är det när det gäller de stora, populära lagen, som Liverpool, Manchester City, Arsenal och Chelsea. Det bästa sättet, för den som vill göra en fotbollsresa från Sverige till England, är att boka resan via en resebyrå som är specialiserad på fotbollsresor.

Visste du detta om Chelsea FC?

  • Anledningen till att laget heter Chelsea, trots att man spelar sina hemmamatcher i Fulham, är att dess grundare Gus Mears först försökte hyra ut arenan Stamford Bridge till Fulham FC. När de tackade nej bestämde han sig för att starta ett eget lag.
  • Namnet Chelsea kommer som bekant från en angränsande stadsdel. Andra namn som övervägdes var Kensington FC, Stamford Bridge FC och London FC.
  • Klubbens mest framgångsrike tränare, portugisen José Mourinho, ledde klubben till fem titlar på fem säsonger, men fick gå p.g.a. meningskiljaktigheter med klubbens ägare Roman Abramovitj.
  • Roman Abramovitj, Rysslands nionde rikaste man, äger klubben sedan 2003. Han äger även en av världens största lyxjakter.
  • Det är inte Abramovitj som är VD för klubben. Den posten har Marina Granovskaja, som av många kallas fotbollsvärldens mäktigaste kvinna.

Lämna ett svar