Fotboll- Chelsea FC

Den stora idrotten i Chelsea är helt klart fotboll som representeras av den europeiska storklubben Chelsea FC. Klubben startades 1905 och de spelar sina hemmamatcher på den anrika arenan Stamford Bridge, som invigdes 1877. Arenan har en kapacitet på 42 500 och hela komplexet inkluderar två lyxhotell, ett museum och flera restauranger och barer.

Klubben köptes 2003 av den ryska oljemiljardären Roman Abramovitj vilket i sin tur startade Chelseas framgångssaga i det inhemska Premier League såväl som ute i Europa. Den absoluta höjdpunkten av lagets framgångar kom väldigt nyligen då Chelsea 2012 lyckades besegra Bayern München på Allianz Arena och därmed ta hem sin första Champions League-titel. Man kunde därmed titulera sig Europas bästa klubblag.

Chelseas historia är ganska speciell då laget grundades på grund av att det fanns en arena men inget lag som kunde spela på den. Arenan erbjöds inledningsvis till Fulham FC men efter att de tackat nej så startade istället grundaren till Stamford Bridge en egen klubb, vilket då blev Chelsea FC.

Chelsea har genom historien haft både stora framgångar och katastrofala säsonger men det är efter att Roman Abramovitj som Chelsea tillslut vuxit till en stormakt inom engelsk och europeisk fotboll. De betraktas nu som en av the big four i England tillsammans med Liverpool, Arsenal och Manchester United.

Det var stora debatter i England när den ryske oljemiljardären köpte Chelsea men efter vad som verkar ha varit ett genidrag så startades det i England en trend där de olika klubbarna blev uppköpta av diverse utländska intressenter.Toggle panel: Page SEO Settings

Lämna ett svar