Flytta till London?

Det är många ungdomar som lockas av att flytta till England och London. I alla fall lockade det när England ännu var med i EU. Efter Brexit blev det över en natt svårare. I alla fall gav det mer administration att stanna kvar även efter det engelska utträdet ur EU. Alla som vill stanna kvar i Storbritannien blev tvungna att ansöka till EU Settlement Scheme och om antingen Settled status eller Pre-Settled status, om man har bott i landet vill säga innan utträdet. Den som har permanent uppehållstillstånd omfattas ju inte av förändringarna. är man osäker på hur man ska gå till väga, kan man alltid besöka ambassaden i Sverige innan, så att man inte ska få obehagliga överraskningar.

Hur kan man flytta till London?

Förutom utträdet ur EU finns det annat som man bör tänka på. Var ska du bo? Vad ska du jobba med eller studera? Den som väljer att studera i London är det lättare att få tillfälliga uppehållstillstånd. Även om det skulle vara så att du har ett arbete som vill ha dig på plats i London, är det lättare att flytta dit. Det är genast svårare att flytta dit om du måste söka jobb först när du är på plats. Det blir lite rundgång, då arbetsgivare gärna vill veta att du får stanna i landet innan de erbjuder dig jobb, och tvärtom; det blir lättare att stanna i landet om du har jobb. Så rekommendationen är att flytta dit om det är så att du redan har ett jobb där när du ska flytta dit.

Vad kostar det att bo där?

De flesta områden i och runt London är ganska dyra. Det kan vara svårt att få tag i en bostad i London. Även här när det kommer till boende, är det lättare om du har ett boende innan du flyttar dit. Dels är det ofta som bedragare luras med lägenheter som inte ens existerar mer än på bild. Dels så kan hyresvärden kräva att du skriver på ett kontrakt som löper mellan 6-12 månader. Det innebär att om du skulle vilja avbryta kontraktet, så kanske det inte går. Och att hitta en annan hyresgäst är inte alltid det lättaste. Dessutom kan det vara så att en hyresvärd kräver en deposit, men är det en bra hyresvärd, så kanske du bör betala den i förväg. Det innebär att du bör ha sparat en hel del innan du kan flytta dit. Å andra sidan har du betalt för hyran i 6 veckor och kan leva på lönen du tjänar under tiden som du är där. Övriga utgifter bör gå till uppvärmningen av bostaden, såsom el och gas (vilket är det vanligaste sättet att värma bostad och laga mat), lokal skatt, mobil, försäkring och tunnelbanekort.

Lämna ett svar