Ett kök i engelsk stil

Nu när det inte är möjligt att resa till England är det många som vill skapa en känsla av Storbritannien hemma. Ett sätt att göra detta är att renovera köket, och få ett nytt kök i engelsk stil.

Pandemin har slagit hårt mot resebranchen. Men den enes bröd, den andres död, heter det ju. Intresset för att renovera är större än någonsin. Kanske hör de här två sakerna ihop. När vi inte kan resa drömmer vi oss bort, och vi vill återskapa de miljöer vi inte kan uppleva i våra hem. 

Så när vi inte kan ta flyget till England vill vi ha mer av England i våra hem. Intresset har därför ökat för att renovera köket i engelsk stil. Det är många kökstillverkare som marknadsför modeller i denna stil. Men vad innebär egentligen ett kök i engelsk stil.

Kännetecken för engelska kök

Om du funderar på att renovera ditt kök i Stockholm i engelsk stil kan du börja med att fundera på vad som kännetecknar den här typen av kök. Kanske är alla beståndsdelar inte för dig, och de kanske inte passar i ditt kök heller. 

  • Ljusa färger, men inte vitt. Väljer man vitt är det antik- eller gräddvitt. Andra färger som är vanliga är gult, grönt och blått.
  • Köksöar, något som ju också varit populärt i svenska kök de senaste åren. 
  • Skåp i starka, men inte skrikiga färger, som mörkt rött eller grönt.
  • Skåp som går hela vägen upp till taket. 

Blanda influenser

Om du ska renovera ditt kök, och inte vill gå “all in” på engelsk stil, kan ett alternativ varit att blanda. En möjlig kombo är engelskt och franskt. Köket är beläget i ett k-märkt hus, så det har inte varit möjligt att göra vad som helst. 

Lämna ett svar